— Una experiència transmedia —

Els secrets més ben guardats, a punt de descobrir-se...

T’agradaria entrar al món del misteris i secrets? The Agency of Secrets® és una organització lligada a la història de la ciutat, que vetlla perquè els secrets no caiguin en males mans.
L’organització posa a la vostra disposició 9 casos repartits per tota la ciutat. Amb la resolució de cada cas es descobreixen personatges, llocs, fets i la història oculta de l’Agència.

35 km
en rutes

267 enigmes
per resoldre

Inici, 27 de gener
de 2022

460 punts
d'interès

participa !

Estàs a punt?

Agency of Secrets® és una experiència global formada per 10 jocs (digitals i analògics) ubicats a Vilanova i la Geltrú. Cadascun pot jugar-se de manera independent, però jugats en conjunt construeixen una narració completa, que permet descobrir la història de la ciutat. Realitat i ficció es barregen per crear una vivencia única als que s'atreveixen a jugar-la.

Allibera els agents capturats, aprèn secrets de la ciutat i recupera els capítols de vídeo de The Secret History of the Agency i així podràs conèixer la seva realitat actual.

On passa tot?

Les dues destinacions seleccionades són el centre de Vilanova i la Geltrú i el seu passeig marítim. El context conceptual de l’espai creatiu de Vilanova és el descobriment de “Secrets”. Aquí és l’oportunitat de trobar, interactuar i obtenir el coneixement que d’una altra manera seria impossible. Els “Secrets” poden referir-se a descobrir llocs digitalment o analògicament, aprendre històries, accedir o interactuar amb els locals. Troba tota mena de curiositats, llocs amagats o fets desconeguts i fes-los convertir en els objectius dels jocs..

Els llocs seleccionats, són:

  • Museu Víctor Balaguer
  • Casa Papiol
  • Plaça de la Vila
  • Museu del Ferrocarril
  • Casc antic
  • Mercat
  • Espai Far
  • Passeig del Carme
  • Búnkers

UN PROJECTE DE LA UNIÓ EUROPEA

GAmifIcation for Memorable tourist experienceS

Què és el projecte MEDGAIMS?

Els turistes exigents i exigents d’avui no volen només per observar, volen experimentar llocs. Aquesta tendència de turisme vivencial és rellevant per als viatgers fora de temporada que trien aquesta època de l’any no només per reduir costos, sinó també per evitar aglomeracions i augmentar les possibilitats d’interaccions autèntiques amb els locals. És per això que el projecte *MED *GAIMS desenvoluparà jocs en format físic i virtual per crear experiències per als turistes, donant un avantatge competitiu necessari a l’atractiu dels llocs menys coneguts. El projecte pretén augmentar els fluxos turístics, cobrint tots els nínxols i segments com els viatgers fora de temporada, creant oportunitats de treball i nous negocis per als emprenedors del joc. La *gamificació és culturalment sensible, no tots tenim el mateix sentit del que és divertit, de manera que el projecte farà una avaluació multicultural i transfronterera de les iniciatives abans d’obrir-les als turistes internacionals. Finalment, es seleccionaran i implementaran 40 jocs en 12 llocs turístics de 8 destinacions.

AGENCY OF SECRETS

BENVINGUDA A L'AGÈNCIA

L’App de l’Agència dels Secrets és la eina clau per poder resoldre tots els casos repartits per la ciutat. Facilita informació sobre cada cas, la seva localització i com resoldre’l. Segons vagis solucionant els casos desbloquejaràs contingut adicional relatiu a l’Agència dels Secrets. Alliberar agents capturats, conèixer secrets de la ciutat i recuperar els capítols de vídeo de La Història Secreta de l’Agència i així poder saber la seva realitat actual.

SURGE ET AMBULA.

DESCOBREIX ELS SECRETS MAÇÒNICS

NO DISPONIBLE TEMPORALMENT

El 16/5/1886 s’inaugura l’Exposició Egípcia a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. Àngela Roure, va venir a descobrir perquè havia desaparegut la seva mare…però l’esdeveniment no era el que semblava. Secrets maçons, antigues societats secretes i una dona aventurera es relacionarán per tal que desvetllis què va passar realment.
Aquesta experiència no es troba disponible temporalment per obres en la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. La reobertura del Museu està prevista pel març del 2023. Sentim les molèsties.

ÀNIMES (SOULS)

UNA HISTÒRIA INACABADA

Hi ha una ànima que no descansarà fins que compleixi la seva missió. Fa molts anys va escriure una carta que no va arribar mai al seu destinatari. Esbrina a qui anava destinada la carta i ajuda a l’esperit. Un cas sobrenatural en Realitat Virtual.

Per resoldre aquest cas cal:

Ubicació:

UNDERGROUND.

CORRE PELS TÚNELS

La biblioteca secreta de l’Agència ha sigut descoberta i està en perill. Viatja pels túnels de Vilanova i la Geltrú traslladant els últims objectes al nou emplaçament, però vigila no et segueixin. Un cas en Realitat Virtual per visitar els antics túnels de la ciutat.

Per resoldre aquest cas cal:

Ubicació:

CONTRABANDISTES

DESCOBREIX AL CULPABLE

Un grup de contrabandistes vol apagar el far per tal de poder descarregar un vaixell ilegalment. Tenen un còmplice entre els habitants del barri de mar. Podràs descobrir qui és abans que ocupin el far i se surtin amb la seva? Un cas en format joc de taula

Ja disponible! Podeu jugar-hi a l’Espai Far

CAPES D’HISTÒRIA.

SECRETS DE CARRER

Tres agents de tres èpoques diferents van desaparèixer misteriosament. Només en tenim tres llibretes amb tres rutes amb secrets visibles a ull nu… cosa que els fa més invisibles. Les tres rutes formen un cas que us farà veure amb nous ulls els carrers de Vilanova i la Geltrú. Et necessitem! Potser encara podem salvar els agents desapareguts!
Ja podeu comprar el vostre exemplar a l’Espai Far o a Can Papiol. També podeu jugar-hi, de manera gratuïta, des del vostre dispositiu (recomanable tablet) descarregant-vos els arxius de cada ruta:

EL 7È LLIBRE.

UN CAS DETECTIVESC

El 1951 s’obre la caixa amb el llegat de Víctor Balaguer seguint les seves instruccions.
La caixa contenia sis llibres sobre les seves memòries i un llibre més en blanc.
L’organització maçònica sospitava que el setè llibre original contenia un poderós secret,
però va ser robat i amagat. Aquest enigma ha cridat l’atenció de l’Agència dels Secrets.
No obstant això, els investigadors d’aquesta història han d’estar atents, perquè no són els
únics que van rere la pista de El setè llibre.

Per resoldre aquest cas cal:
1. Descarregar-se l’app The 7th Book.
2. Instal·lar-la i obrir-la.

Nota: la primera part d’aquesta app pot jugar-se des de casa. La resta requereix estar presencialment a Vilanova i la Geltrú.

ESCAPE BOOK. LA BIBLIOTECA SECRETA.

ESCAPE BOOK

La biblioteca secreta de l’Agència va ser traslladada pels túnels de Vilanova a un emplaçament secret per evitar que caigués en males mans. Ningú sap on està.
Totes les pistes per trobar l’emplaçament es van registrar en un llibre: ” El llibre dels Secrets”.
Mira les fotos i resol els enigmes per descobrir on està amagada.
Un cas en format escape-book per l’Agency of Secrets.
Bona sort Agent!

Ja podeu comprar el vostre exemplar a l’Espai Far o a Can Papiol.
També podeu jugar-hi, de manera gratuïta, des del vostre dispositiu (recomanable tablet) descarregant-vos el següent arxiu:

L’AVI.

HISTÒRIES PERDUDES DE LA GUERRA CIVIL

Un diari encriptat, aquest és l’inesperat llegat de la Valentina a la seva néta. Un misteri ancorat en els terribles temps de la Guerra Civil que haureu de resoldre sense dilació. Hi ha tot de llocs a Vilanova que oculten la veritat dels fets, llocs que haureu de cercar i identificar, així com resoldre els enigmes que oculten. Prendreu les decisions correctes? Hi ha molt més del que sembla en joc!

Per resoldre aquest cas cal:
1. Descarregar-se l’app Grandpa – L’avi.
2. Instal·lar-la i obrir-la.
La primera part pot jugar-se des de casa. Però les dues missions d’aquest joc, requereixen desplaçar-se per Vilanova i la Geltrú (centre històric i façana marítima)

GASTROSECRETS. ELS GUARDIANS DEL RECEPTARI.

GASTRONOMIA

Ajuda a l’Antoni, un cuiner de Vilanova ferit de mort a la guerra de Zelúan, a finalitzar l’encàrrec de l’Agència dels secrets. Descobreix la gastronomia vilanovina, en un cas emocionant a peu per Vilanova. Un viatge culinari ambientat al s.XIX, on descobriràs un món que ha canviat i s’ha transformat, però que amaga secrets molt suculents a conservar.
Compreu ja el vostre exemplar a l’Espai Far o a Can Papiol. També podeu tenir-los gratuïtament, de manera digital, descarregant-vos els següents arxius: